Champions League

De belangrijkste competitie in europa voor clubs heet de Champions League. 22 Clubs plaatsen zich door landskampioen te worden of hoog te eindigen. Via play-offs strijden nog eens 10 clubs om een plekje in de Champions League. De Uefa bepaalt hoeveel clubs uit 1 land mogen meedoen.

Kwalificatie Champions League

Het seizoen begint met kwalificatiewedstrijden in de maand juli. Er worden 3 rondes gespeeld. Deze wedstrijden zetten de toon voor het toernooi, want onder deze teams bevinden zich nogal eens outsiders die verrassend uit de hoek kunnen komen.

Vervolgens is er de eerste ronde, een groepsfase, die wordt gespeeld aan de hand van een soort “loting”, waarbij teams die aan elkaar zijn gewaagd tegen elkaar uitkomen in 8 poules. De winnaars en de als tweede geplaatste teams van deze groepsronde gaan door naar de knock-outfase van de UEFA Champions League. Hierin treffen teams elkaar één keer uit en één keer thuis. De 8 ploegen die als derde eindigen gaan door naar de UEFA Europa League.

Champions League Finale

De Finale vind plaats in Mei. Grote kanshebbers zijn Real Madrid, Bayern München, Internazionale, Manchester United en Barcelona. Behalve dat de winnaar zich de beste club in Europa mag noemen en ze de Cup mee naar huis mogen nemen, kwalificeert e Winnaar van de Champions League zich direct voor de UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup.