De Klitschko broers top huidige bokswereld

In de bokswereld ontstond na de partij van vorige maand tussen Vitali Klitschko en Dereck Chisora grote commotie. Eigenlijk begon het al voor de partij toen Chisora het nodig vond Klitschko een klap in het gezicht te geven.

Spuugincident

Vlak voor aanvang van de partij waagde hij het zelfs nog Vitali’s broer Wladimir in het gezicht te spugen. Vitali bleef kalm, won de wedstrijd en Chisora was not amused. David Haye, tijdens de persconferentie aanwezig in de zaal, kreeg Chisora zo kwaad dat het tot een handgemeen kwam. Bij het boksen valt er zoals je leest altijd van alles te beleven.

Grootheden als de Klitschko’s verlagen zich niet tot dit niveau en vinden het uiterst vervelend dat de goede naam van de bokssport zo omlaag gehaald wordt.

Titels en belts

Vitali en Wladimir Klitschko hebben samen alle wereldtitels bij de zwaargewichten in het bezit. Vitali beschikt over de kampioensbelt van de WBC en Wladimir heeft alle andere belts.

Klitschko favoriet

Op 7 juli 2012 zal Wladimir Klitschko vechten tegen Thompson. Uiteraard is Klitschko de grote favoriet voor de overwinning. Een weddenschap afsluiten op dit gevecht kan nu al bij Unibet. Echter krijgt u per ingezette euro op Klitschko niet veel terug. De Rus, wonend overigens in Duitsland, is goed voor 1,03. De odds die toebedeeld zijn aan Thompson lonen meer de moeite: 12,00. Maar de vraag is of je niet je geld kwijt bent als je inzet op de Amerikaan.

In het Stade de Suisse in het Zwitserse Bern vechten de twee komende zomer. Maar niet voor het eerst. In 2008 stonden de twee zwaargewichten ook al tegenover elkaar en konden elkaar min of meer in de ogen kijken. En dat komt niet vaak voor voor de enorm lange man uit de Oekraïne.

Tony Thompson is ongeveer even groot als Klitschko en dat maakt het verdedigen van de IBF, IBO, WBA, WBO titels wellicht wat minder eenvoudig. We gaan er begin juli maar een goed voor zitten en kijken waar het spektakel eindigt.