EK Voetbal 2012

Nog even en dan barst het EK 2012 helemaal los! Vanaf het najaar 2010 worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld. Nederland is ingedeeld in een poule E met Finland, Hongarije Moldavië, San Marino, en Zweden. Van deze teams gaan de beste twee 16 nationale teams door naar het EK Voetbal dat dit keer in Polen en Oekraïne wordt gehouden, van 8 juni tot 1 juli 2012.

Nederland

De kwalificatiepoule waarin voor het Nederlands elftal is ingedeeld lijkt een inkoppertje te worden, en het moet heel raar lopen voor Oranje willen ze niet door deze voorronde heenkomen. Er wordt gespeeld in 6 groepen van 6 teams, en 3 groepen waarin er 5 ploegen deelnemen. De winnaar uit elke groep is meteen geplaatst. Bij de nummers 2 wordt gekeken wie de beste is; die mag ook meteen door. De overige nummers 2 (8 ploegen in totaal) spelen in een play-off om de laatste 4 plaatsen.

Voorrondes

Zodra de voorrondes achter de rug zijn weten we wie de echte kanshebbers zijn om het Europees Kampioenschap Voetbal te winnen. Gezien de poule is het te verwachten dat het Nederlands Elftal zich zelfs onder de beste acht van het Europese Voetbal zal bevinden. We zijn benieuws naar de odds bij de bookmakers.

Spanje won het Europese Kampioenschap Voetbal in 2008. Daarna wonnen ze de beruchte  karatewedstrijd tegen Nederland in de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika, en zijn nu al zo’n beetje de gedoodverfde winnaar van het EK 2012 voordat het überhaupt is begonnen. Maar alles kan nog veranderen, en de weg is nog lang!

EK nieuws

In de aanloop naar het EK 2012 houden we je via onze site op de hoogste van alle nieuwtjes en nuttige weetjes over het grootste voetbalevenement van Europa