Europa League

De Europa League voor clubs heette vroeger Uefa Cup, maar in 2009/2010 is deze naam veranderd in de Europa League. In deze competitie spelen 48 clubs mee.De regels voor welke clubs er mee mogen spelen op dit op één na hoogste Europese niveau zijn iets lastiger te begrijpen dan bij Champions League.

Europa League clubs

Allereerst wordt er via de Uefa coëfficiëntenlijst bepaald hoeveel teams per land mogen meedoen aan de voorrondes. Andorra, Liechtenstein en San Marino krijgen één plek omdat ze zo klein zijn.

De play-offs

Eerst worden er play-offs gespeeld. daarin zitten 24 teams die via de competitie in eigen land een plek hebben verworven. Verder zijn er de teams die niet door de voorrondes van de Champions League zijn gekomen, en de teams die de 2e ronde van de kwalificaties van de hebben overleefd.

Na de kwalificaties blijven er dus 48 clubs over die in een groepsfase spelen. Elk team speeld een thuis en uit wedstrijd tegen de andere in de poule. Na deze poule wedstrijden volgt een knock-out ronde met ook weer een thuis en uitwedstrijd.

Finale

De finale van de Europa League wordt elk jaar in een stadion gespeeld wat van ten voren is bepaald en in het seizoen 2010/2011 zal hij in het Aviva Stadion in Ierland zijn.

Tot slot

Wanneer je graag mag wedden op voetbal dan ben je ongetwijfeld bekend met deze competitie. De Europa League zorgt altijd weer voor verschrikkelijk veel goede en spannende live momenten waar je tijdens de voetbalwedstrijden zelf direct op kunt inzetten. Door het internationale karakter wordt er daarnaast vanuit veel verschillende landen live gewed.